perjantai 13. joulukuuta 2019

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 13

Sarjakuvat avaavat ovia maailmoihin, jotka usein jäävät varjoon. Mielenterveysongelmien kuvaaminen täysin niiden kanssa elävien termeillä, vähemmistöryhmien kokemukset, historiankirjoituksien ulkopuolelle tipahtaneet hahmot- kaikki saavat elää ja hengittää sarjakuvien sivuilla. Mutta joskus tämä voi tarkoittaa jotain paljon kevyempää, vaikka harrastusta tai ammattia tai intohimon lähdettä. Joskus tämä voi tarkoittaa hyvin spesifiä asiaa, kuten...

I Moved To Los Angeles To Work In Animation



Tarina: Unelmia tulee usein...unelmoitua, mutta joskus niiden saavuttaminen tuntuu mysteeriseltä labyrintilta. Kuten vaikkapa animaatio-alalla työskentely; kuinka sinne muka pääsee? Natalie kertoo oman- sekä monien muiden- tarinan siitä, miten päästä animaation ammattilaisiksi.



Natalie Nourigat on Pixarilla työskentelevä storyboard- artisti, joka teki tämän sarjisromaanin vastatakseen selkeästi satoihin erilaisiin kysymyksiin siitä miten oman jalkansa voi saada animaatioteollisuuden oven väliin. Lopputuloksena on mielenkiintoinen katsaus Yhdysvaltojen animaatioteollisuuteen, työllistymiseen sielä ja miten se toimii käytännössä. Samalla se on innostava opas omien unelmien seuraamiseen, kovaan työhön ja muistutus siitä, että joskus unelmien eteen täytyy tehdä kosmisenkin tuntuisia elämänmuutoksia. I Moved To Los Angeles To Work In Animation välttää jopa yhden narratiivin vaaran kertomalla muiden alan ammattilaisten kuten She-Ra'n board artist Diana Huh'n ja Steven Universen prop designer Angie Wangin omat tarinat työllistymisestä. Lopputuloksena on informatiivinen, hauskasti kuvitettu ja mestarillisesti väritetty teos joka raottaa ovea meidän kaikkien rakastaman animaation maailmaan.

13 takana, 11 edessä!

Atte T 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti