sunnuntai 22. joulukuuta 2019

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 22

Loppu häämöttää, ja tästä tuli puolivahingossa todella fantasia- keskittynyt listaus, ehkä sen takia että olen viimeisen vuoden aikana lähinnä kiinnostunut fantasiasarjiksista. It is what it is.

Wicked + Divine



Tarina: Yhdeksänkymmenen vuoden välein, 12 jumalaa palaa takaisin maan päälle nuorina ihmisinä. Heitä rakastetaan, heitä vihataan, ja kahden vuoden päästä he ovat poissa. Vuosi on 2014, ja pop-tähdet ovat uusia jumaliamme. 



Wicked  + Divine on aiemmin mainostetun Dien kirjoittaja Kieron Gillenin pitkä, vasta tänä vuonna päätöksensä saanut urbaani fantasiasarjis, jossa Gillenin kiinnostus musiikista, pop-tähdistä ja jumalista yhdistyy monimutkaisen hienosti rakennettuun tarinaan, jossa jumaluus on koetuksella. Gillenin vakiokuvittaja Jamie McKelvie (fun fact- mm. Captain Marvelin puvun suunnittelija) tekee hienoa työtä kuten aina, ja varsinkin valot ja musiikin esiin tuominen on hänen vahvuutensa. Gillenin ja McKelvien designit jumalille ovat hauskoja- kuten Daft punk- kypärää pitävä aasia-fetissin omaava Wotan ja koviin huumeisiin siirtynyt, ikuisia reivejä pitävä Dionosys. Wicked + Divine on laaja murhamysteerejä, salaliittoa ja jumalten sodan konsepteja yhdistelevä aikansa klassikko, ja jos olet etsinyt jotain pidempää lukurupeamaa, on Wicked + Divine juuri oikea siihen. Tässä sarjiksessa on myös larppausta, mitä muuta voisi toivoa?

22 takana, 2 edessä!

Atte T  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti