keskiviikko 11. joulukuuta 2019

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 11

Huomenna on viimeinen kotimainen sarjakuva käsittelyssä, ja sen jälkeen siirrymme ei-kotoperäisen sarjakuvan pariin; DC, Image, Dark Horse, Boom ja monet muut kustantajat ympäri maailman ovat tarjonneet paljon hyviä vuosien varrella, mutta kotimainen on aina kotimaista. Esimerkiksi tämän päiväinen sarjakuva on jotenkin todella suomalaista:

Ahistunu Pupu



Tarina: Arki on kamalaa. Ulkomaailma on pelottava paikka. Miksi puhelinsoitto ahistaa näin paljon? Pitääkö tänään maksaa laskut? Nämä ovat tuttuja huolia kaikille, ja Ahistunu Pupu on myös huolissaan tästä kaikesta. 



Kris Keräsen Ahistunu Pupu on yksi samaistuttavimmista kotimaisista sarjakuvista. En muista koska viimeksi olen tuntenut niin suurta sympatian ja samalla aaltopituudella olemisen tunnetta kuin Pupu reagoi peruuntuneeseen tapaamiseen kaverin kanssa sanoin "Luojan kiitos." Yksinkertaiset kolmen ruudun stripit ovat täynnä tunnetta, ja Ahistunu Pupu on hieno esimerkki siitä, miten sarjakuva voi kolmen ruudun sarjalla kuvata hyvin spesifiä tunnetillaa. Monet kärsivät erilaisesta ahdistuksen muodoista ja Ahistunu Pupu avaa hienosti maailmaa, jossa joskus pelkästään ovesta ulos käveleminen voi tuntua rohkealta teolta. 

11 takana, 13 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti