lauantai 14. joulukuuta 2019

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 14

Nyt kun Englannin perikato on aivan nurkan takana, on hyvä vilkaista taas muita vaihtoehtoja poliittisen hallinon suhteen:


 The Communist ManifestoTarina: Aave kummittelee Euroopan yllä - kommunismin aave. Vaviskoot vallassa olevat luokat kommunistisen vallankumouden edessä. Proletaareilla ei ole siinä muuta menetettävää kuin kahleensa. Voitettavana heillä on koko maailma.


The Communist Manifesto on Karl Marxin ja Friedrich Engelsin kuuluisin kirjoitus vuodelta 1848, mutta mikä tänään on käsiteltävänä on Martin Rowsonin sarjakuva-adaptaatio siitä. Ammatiltaan pilapiirtäjä, Rowson yhdistää hienosti pilapiirros-perinteen rikkaan kuvakielen Marxin ja Engelsin tekstiin, tuoden lihaksi (tai ennemin kuviksi?) monet tekstin yllättävän värikkäistä ilmaisuista ja metaforista. Värimaailma teoksessa on teollisen harmaa, jota rikkoo usein vain Engelsin kantama punainen lippu, tehden teoksesta lähes apokalyptisen oloisen kertomuksen siitä, kuinka äärimmilleen  viedyn kapitalismin suosta voisi päästä ulos. Jos Marxin ja Engelsin teksti ei ole aiemmin sinulle tuttu, tai vain haluat lukea sen hieman eri tavalla kerrotuna, on The Communist Manifesto oiva työkalu siihen!

14 takana, 10 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti