maanantai 16. joulukuuta 2019

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 16

Aloitamme viimeisen täyden viikon ennen Jouluaattoa kolmen sarjakuvan putkella, jotka kaikki käsittelevät jollakin tavalla samaa asiaa: roolipelaamista! Olen tänä vuonan tehnyt kaksi juttua jotka ovat jotenkin liittyneet osittain joko suoraan Dungeons & Dragonsiin tai muihin fantasiaroolipeleihin, ja vuoden mittaan on tullut kerrytettyä varastoa sarjakuvissa, jotka käsittelevät aihetta myös. Aloitetaan ensimmäisellä, joka on samaan aikaan helpoin ja vaikein lähestyä:

Rick and Morty vs Dungeons & Dragons



Tarina: Morty Smith haluaa tehdä vaikutuksen pelikaupan työntekijään oppimalla pelaamaan Dungeons & Dragonsia. Opettajaksi päätyy Rick, joka johdattaa Smithit luolastojen koluamisen ja hirviöiden lahtaamisen maailmaan- mutta kuten aina Rickin kanssa, tämä ei tapahdu aivan tässä todellisuudessa...



Rick and Morty vs Dungeons & Dragons vaatii kahta asiaa: sinun pitää olla jo valmiiksi Rick and Morty- fani, sillä tunnelma, hahmot ja vitsit ovat uskollisia sarjan tyylille, ja sinun on oltava edes tangentuaalisesti kiinnostunut Dungeons & Dragonsista, sillä monet vitsit ja viittaukset voivat mennä ohitse tai tuntua oudon vilpittömiltä. Patrick Rothfussin ja Jim Zubin kirjoittama tarina käsittelee Dungeons & Dragonsin eri muotoja hienosti, esittäen miten erilaiset pelimuodot eivät ole keskenään eriarvoisia, tärkeämpää on löytää oma tapa nauttia pelistä. Troy Littlen kuvitus on välillä kuin kuvakaappauksia sarjasta, emuloiden sarjan ulkonäköä (ja siten tunnelmaa) hienosti. Rick and Morty vs Dungeons & Dragons ei ole kaikkien makuun, mutta jos pidät näistä molemmista, niin en näe syytä miksei tämäkin voisi maistua.

16 takana, 8 edessä!

Atte T 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti