lauantai 21. joulukuuta 2019

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 21

Hyvä fantasia- putki ollut päällä kyllä nyt. Miksi turhaan rikkoa sitä? Tämän päiväisessä sarjakuvassa palataan vielä kuun alun teemaan, sillä toinen tekijöistä on suomalainen!

Abbot



Tarina: 1970-luku, Detroit. Piinkova, ketjupolttava toimittaja Elena Abbot selvittää kaupungissaan tapahtuvia murhia, joihin poliisi ei puutu. Rikoksia, johon liittyy okkultistisia voimia. Rikoksia, jotka veivät hänen puolisonsa. Tämä on henkilökohtaista.



Abbot on Saladin Ahmedin kirjoittama ja Sami Kivelän kuvittama rikosdekkari- sarjis, jossa fantasia ja 1970-luvun rikosfiktio sekoittuvat saumattomasti yhteen. Abbot on viihdyttävä rikostarina fantasia-elementeillä, mutta Ahmed ei käytä näitä elementtejä pinnallisesti; rikoksiin liittyy vahvasti sosiopoliittiset teemat 1970-luvun Yhdysvalloissa, kuten rotu, luokka, Detroitin historia, segregaatio sekä fantasian taipumus tehdä rodullisesti koodattuja hirviöitä ja huokailla kohti "parempaa, puhtaampaa aikaa". Abbot on yllättävä, hauskasti kirjoitettu ja ronski dekkari, ja Kivelän kuvitus sopii hienosti teoksen tunnelmaan. Jos haluat hieman erilaista lähestymistapaa sekä rikosromaaneihin kuin fantasiaankin, on Abbot oikein hyvä vaihtoehto.

21 takana, 3 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti