keskiviikko 18. joulukuuta 2019

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 18

Viimeinen osa niin sanotusta roolipeli-trilogiasta on tässä, ja osa teistä on voinut jo arvatakkin mistä sarjakuvasta on tänään kyse. Tämä ei ole viimeinen kerta tänä vuonna kun nostan tätä sarjakuvaa alustalle, sillä kyseessä on yksi suosikeistani koko vuodelta:

Die 1: Fantasy HeartbreakerTarina: 1990- luvulla kuusi englantilaista teiniä katosi mystisesti, ilmestyen kuin tyhjästä takaisin vuosia myöhemmin. Hei eivät voineet sanoa missä he olivat olleet, miksi yhdeltä puuttui käsi ja missä kuudes kadonnut lapsi oli. Lähes kolmekymmentä vuotta myöhemmin, nämä nyt keski-ikäiset aikuiset temmataan takaisin maailman, josta he pakenivat vuosia sitten...

"Until you meet one."

Die on kirjoittaja Kieron Gillenin sanoin "gootti-jumanji". Kuusi teiniä pelasi outoa roolipeliä joka syöksi heidät fantasiaroolipelin maailmaan, josta he vain vaivoin pääsivät karkuun selvitettyään sen arvoituksen. Tätä premissiä Gillen käyttää tarinaan, joka ei käsittele ainoastaan roolipelejä ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia, vaan myös traumoja, katumusta ja oikean elämän hahmokasvua. Dien maailma on rakennettu fantasiatarinoiden elementeistä, joita Gillen purkaa ja rakentaa uudelleen eri tilanteissa; tapa miten fantasiatarinat luovat usein rotuja joiden systemaattinen lahtaaminen on okei, ideat muun muassa Dungeons & Dragonsin perinteisistä hahmoluokista ja J.R.R. Tolkienin tarinoista vedettävät allegoriat alkuperäisen tarkoituksen korruptiona. Tätä kaikkea kruunaa Stephanie Hansin kaunis kuvitus, joka muistuttaa vesivärejä ja käyttää päävärejä kertomaan tunnetiloista hienosti. Die 1: Fantasy Heartbreaker on ensimmäinen kokoelma-albumi tässä sarjassa, toisen tullessa ulos keväällä, ja voin suositella tätä roolipelisarjakuvaa aivan kaikille upeana teoksena- bonuksena tietysti on Gillenin ja Hansin mittavat muistiinpanot albumin lopussa, jotka avaavat mittavaa taustatyötä kaiken takana. 

18 takana, 6 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti