sunnuntai 20. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 20

Tänään vuorossa lisää supersankarointia, mutta enemmän pulpahtavalla otteella ja tällä kertaa kahden suuren kustantamon ulkopuolelta. 


Adventureman Volume 1: The End and Everything After
Tarina: Pulp- sankareista suurimman, Adventuremanin, tarina loppui cliffhangeriin vuosikausia sitten. Tarinat on nyt unohdettu ja legendat jääneet taakse, mutta Claire ja hänen 10-vuotias poikansa Tommy muistavat vielä, lukien Adventuremanin seikkailuista kirjoissa. Claire huomaa kuitenkin, että tarinat eivät ehkä ole pelkästään niitä kun hän ajautuu mysteerisen naisen perässä Adventure Inc. hylättyyn päämajaan, jonka vain hän pystyy näkemään...
Adventureman on Matt Fractionin intohimosta syntynyt projekti, joka on päivitys moniin viime vuosisadan alun pulp-seikkailutarinoille; Doc Savage, Spider ja myöhempi pulp-pastissi Superässä - Buckaroo Banzai näin esimerkkeinä. Fraction pitää genrestä, mutta huomioi sekä jälkipuheessa että tarinassaan näiden tarinoiden kolonialistisen ja suoraan rasistisen sisällön, ja hän halusi Adventuremanin kautta tuoda tarinoiden villin energian ja rajattoman mielikuvituksen ilman tätä vanhaa painolastia takaisin sarjakuviin. Adventureman onkin oikein hauska ja kiitos Terry ja Rachel Dodsonin erittäin komea teos, jossa hahmot kuten BARON BIZARRE, SALLY SWEET THE ACE AVIATRIX  ja SLEBTSMÖRDERZEPPELINS THE OFENDÄMÖN seikkailevat yliampuvissa tarinoissa- mutta vain kirjojen sivuilla. Tarina on enemmän keskittynt Claireen ja tämän yritykseen ymmärtää sitä mihin hän on sotkeutunut ja mitä Adventure Inc.;lle. tapahtui. CLairen laaja perhe tarjoaa myös tulevaisuudessa oivan mahdollisuuden luoda nykyaikaisen version vanhasta pulp- seikkailutiimistä, ja Adventureman onkin varsin lupaava alku suurelle seikkailulle!

"Sometimes our favorite stuff doesn't get endings. They just stop."

20 takana, 4 edessä!

Aasa T  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti