maanantai 7. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 8

Eilen aiheena oli Teräsmies, jotan jatketaan tänään toisella DC:n sarjakuvalla ja yhdellä firman tunnetuimmista hahmoista, joskin tunnelman vaihdos ei voisi olla isompi.


Wonder Woman: Dead Earth
Tarina: Maailmanloppu ihmiskätten kautta on vääjämättömyys. Post-apokalyptisessä hirviöiden maailmassa armo on heikkoutta ja rakkaus ja toivo ovat ylellisyyksiä, joihin kenelläkään ei ole varaa. Joukko selviytyjiä löytää tiensä muinaiseen kammioon, josta he vahingossa vapauttavat nukkuvan soturin, ikiaikaisen sankarin joka ei voi uskoa näkemäänsä. 
Wonder Woman: Dead Earth on DC:n Black Label- imprintin alla julkaistu minisarja, joka on suunnattu vanhemmille lukijoille väkivaltaisen sisällön takia. Tämä ei ollut myyntipuheena kovinkaan houkutteleva, sillä lähtökohtaisesti hyperväkivalta ja "synkät aikuiset tarinat" eivät osu yhteen minun supersankari-sarjakuvamakuni kanssa. Mikä ilo olikin huomata että Wonder Woman: Dead Earthin aikuisuus ei jää vain väkivaltaan, vaan omaa myös hyvän ja raskaan tarinan epätoivosta, pyytettömän rakkauden painosta ja parannuksesta. Daniel Warren Johnson on vastuussa sekä tarinasta että kuvituksesta, ja hän loistaa molemmissa. Kuten kaikki parhaat Ihmenaisen tarinat, on fokus juuri Dianan loputtomassa empatiassa ja ulkoiset haasteet ovat taistelemassa juuri Dianan uskoa ihmisyyteen vastaan. Kuvitus on rankkaa ja raadollista, ja kiitos Johnsonin tyylin, myös tarpeeksi keveää ettei tarina huku realismiin ja sieluttomiin värivalintoihin. Johnsonin Diana on yhtäaikaa suuri soturi että eksynyt ja pelokas, näyttäen pieneltä aralta uuden maailman edessä paikka paikoin. Wonder Woman: Dead Earth tarjoilee synkkää ja harmaansävyistä maailmakuvausta, jota Dianan kaltainen esikuva-sankari voi muuttaa pelkällä läsnäolollaan, hieman kuten Teräsmies teki Superman Smashes The Klanissa. Tyyliltään nämä kaksi eivät voisi olla kauempana toisistaan, mutta molempien sydän on oikeassa paikassa.

"He didn't start his life as a cruel person. Hopefully, with some trust, he won't end his life as one."

8 takana, 16 edessä!

Aasa T Ei kommentteja:

Lähetä kommentti