tiistai 15. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 15

 DC Comics julkaisi aikoinaan Vertigo- imprintin alla hieman enemmän aikuisille lukijoille suunnattuja supersankaritarinoita; Animal Man, Doom Patrol, Saga of the Swamp Thing ja Hellblazer, mainitakseni muutaman. Kustannenimike ollaan sitemmin lakkautettu, mutta viime vuosina DC on luonut uusia, vastaavanlaisia alajulkaisuja; Black Label on uusi aikuisille suunnattu sarja, jonka erinomaisen Wonder Woman: Dead Earth- sarjakuvan esittelimmekin jo. Tänään oleva sarjakuva on taas DC:n Graphic Novels For Kids- julkaisu:


Anti/Hero
Tarina: Itä-Gothamin esikaupunkialueella ei juuri Batmania kaivata, mutta se ei tarkoita etteikö täällä olisi sankareita ja konnia. Piper Pajaro on Satakieli, supervahva 13- vuotias joka vartioi esikaupungin rauhaa. Sloane McBrute on Gray, hakkeri ja teknologinen lapsinero joka toimii vastahakoisesti rikollisen isoisänsä laskuun. Piperin ja Sloanen elämä muuttuu heidät lopulta kohdatessa toisensa, ja molempien täytyy miettiä millaista on olla sankari tai konna.
Anti/Hero on Kate Karyus Quinnin ja Demitria Lunettan käsikirjoittama ja Maga Gilin kuvittama sarjisromaani, jossa fokus on erilaisissa elämänkokemuksissa ja empatiassa, ja on oikein oiva pieni tarina supersankarimaailman laidoilta. Piper ja Sloane ovat peilikuvia toisistaan; Piper nauttii suuresti supersankaroinnista ja tekee sitä rakkaudesta lajiin, Sloanen ollessa enemmän huonoon tilanteeseen ajautunut joka ei näe toista tietä ulos. Sloanelle koulu ja opiskelu ovat vapautus tästä kaikesta ja hän nauttii siitä suuresti, Piper tuskailee huonojen numeroiden ja perheensä odotusten kanssa. Yhden Freaky Friday- skenaarion jälkeen näkevät Piper ja Sloane kuitenkin samanlaisuutensa; odotukset, enakkoluulot ja samanlaiset kokemusket vanhempien kanssa yhdistävät heitä enemmän kuin erottavat, ja edes heidän moraalinen kompassinsa ei ole kovinkaan erilainen; heidän ympäristönsä on enemmän syyllinen tähän kuin mikään "mwa-ha-haha" pahuus tai luontainen hyvyys. Anti/Hero on oikein hauska ja kevyt supersankaritarina uusilla hahmoilla uudessa ympäristössä, joka sopii nuorille ja vähän vanhemmillekin lukijoille erinomaisesti.

"Wait, I got to use my head...which means not accidently punching a hole in the school."   

15 takana, 9 edessä!

Aasa T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti