tiistai 22. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 22

 Tänä vuonna on ollut ehkä jopa poikkeuksellisen vähän perinteisiä supersankaritarinoita tarjolla joulukalenterissa. Osittain tämä kertoo muuttuneista lukutavoistani, jossa suosin ennemin Imagen ja muiden kustantamoiden tarinoita, osittain siitä että monet uudemmat sarjat eivät ole jaksaneet kiinnostaa minua- ainoat sarjat joita aktiivisesti seuraan ovat Immortal Hulk ja Ms. Marvel. Mutta ei tämä tarkoita etteikö hyviä supersankaritarinoita silti olisi esiteltävänä:


Exiles
Tarina: Aikoinaan mystiset ajan vartijat pestasivat supersankari Blinkin Tuhon Ajalta pelastamaan multiversumin sitä uhkaavalta tuholta. Blink kutsutaan uudestaan palvelukseen uuden uhan noustessa, eikä hän ole yksin, vaan eri todellisuuksista kerätään taas ryhmä auttamaan häntä tehtävässään läpi toinen toistaan erikoisempien maailmojen! 

ART!Exiles oli hauska konsepti 2000-luvun Marvelin tuotannossa, jossa joukko erikoisia hahmoja Marvelin enemmän tai vähemmän tunnetuista vaihtoehtomaailmoista kerättiin supersankariryhmäksi hyppimään what if- henkisissä skenaarioissa. Saladin Ahmedin ja kuvittaja Javier Rodriguezin uusintaversio pitää saman energian, ja menee asiaankuuluvan villiksi; Blinkin tiimissä on mukana post-apokalyptisen maailman selviytyjä Kamala Khan, Valkyrie suoraan Thor: Ragnarokista, Nate Richards alias Iron Lad alias tuleva Kang Valloittaja (aina hauska nähdä häntä) sekä Wolvie, Wolverinen chibiversio söpömmästä ja viattomammasta maailmasta. Erikoinen ryhmä päätyy erikoisiin paikkoihin ja tapaa vielä erikoisempia hahmoja; Peggy Carter alias Kapteeni Amerikka sekä hänen erittäin homo apurinsa Rebecca Barnes, villin lännen pyssysankari T'Challa, Kapteeni Möykky Mustaparta ja niin pois päin. Rodriguezin taide on erittäin energistä ja kekseliästä, sopien täydellisesti kirjan tunnelmaan ja Ahmedin erinomaiseen kirjoittamiseen. Exiles ei ole pitkä tarinakokonaisuus, mutta täyttää jokaisen sivun ja lehden toinen toistaan hauskemmilla ja viihdyttävämmillä skenaarioilla, ja on taatusti tutustumisen arvoinen.

 "INNKEEPER! Let thy mead tremble in yon cellars, for Valkyrie hath arrived and not a bottle is safe!"

22 takana, 2 edessä!

Aasa T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti