torstai 10. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 11

On mielenkiintoista miten normaalisti kirjallisuuden genrenä YA- kirjallisuus ei ole ikinä kiinnostanut minua, paitsi sarjakuvamuodossa. En osaa nimetä juuri yhtäkään tuon genren kirjaa jota voisin suositella, mutta sarjakuvien puolelta tämä on melkein helppoa, katsokaa vaikka:

Laura Dean Keeps Breaking Up With Me
Tarina: Frederica "Freddy" Riley on päästä varpaisiin asti ihastunut koulun siisteimpään tyttöön, Laura Deaniin. Ongelmana on se, että Laura on kaikkea muuta kuin terve parisuhdekumppani. Freddyn koittaessa selvittää tunteitaan Lauran kanssa, muu maailma katoaa hiljalleen hänen ympäriltään.
Mariko Tamaki on viime vuosina kunnostautunut juhlittuna sarjakuvaromaanien kirjoittajana, ja olen innoissani siitä että hän on pääsemässä lyöntivuoroon ensi vuonna Detective Comicsin kirjoittajana. Laura Dean Keeps Breaking Up With Me on erinomainen tarina ihmissuhteista ja nuoruudesta, ja nämä ovatkin aina olleet Tamakin erikoisosaamisen aloja. Tarina ei myöskään keskity vain Freddyyn, vaan myös hänen laajempaan kaveripiirinsä ja heidän ongelmiinsa ja elämiinsä, ja miten hänen toksinen suhteensa Lauraan myrkyttää myös muut ystävyyssuhteet. Laura Dean on itse myös hyvin realistinen hahmo, huolimaton ja itsekeskeinen mutta erittäin charmikas, josta Freddyn perhe varsinkin pitää. Laura Dean Keeps Breaking Up With Me on erinomainen sateenkaari-romanssi, sillä sen annetaan olla yhtä sotkuinen ja humaani kuin heterosuhteiden vastaavissa romansseissa, ja suosittelen sitä lämpimästi.

"For almost a year I've been in love with a girl named Laura Dean. Which is the hardest thing I've ever been."

11 takana, 13 edessä!

Aasa T 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti