keskiviikko 9. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 9

 Jos joku luuli että Teräsmiehen ja Ihmenaisen jälkeen päättäisin tämän minitrilogian supersankarisarjakuvista Batmanilla, niin hän on valitettavasti väärässä. 


The Adventure Zone: Petal to the Metal
Tarina: Suuren junaryöstön jälkeen, tres horny boys Magnus, Taako ja Merle viettävät lomaa Tasapainon Viraston päämajassa, kunnes kataklysminen enne lähettää heidät uudelle tehtävälle; luonnonvoimia hallitseva Gaian Vyö on varkaan käsissä kaupungissa, ja on tehnyt hänestä lähes kaikkivoipaisen. Ainoa keino saada se vyö häneltä pois on haastaa hänet suureen rallikisaan...
Kolmas kirja The Adventure Zone- sarjakuvassa jatkaa samannimisen Dungeons & Dragons- podcastin tarinoiden kronikointia, ja kirja kirjalta tunnelma muuttu kirjoissa vakavemmaksi. Tämä ei tarkoita että The Adventure Zonen perinteinen, hilpeä ja hauska tunnelma olisi katoamassa mihinkään, mutta McElroyn perheen motivaatiot pelin suhteen ovat muuttuneet ja tarina sen mukana. Petals to the Metal tekee myös ensimmäisenä merkittäviä muutoksia podcastissa pelattuun tarinaan, ja hyvä niin; adaptaatio on usein hyvä paikka korjata vanhoja virheitä, ja Petals to the Metalin loppu onkin ihailtavan optimistinen ja inklusiivinen. Carey Pietch jatkaa erinomaista kuvitustaan, ja varsinkin kirjan loppuvaiheen ralliosuuksissa hänen luovuutensa oli erinomaisessa vauhdissa. The Adventure Zone- sarjakuvat ovat oikein hyvää fantasiaviihdettä joka nojaa vahvasti kolmanteen seinään, ja on palkitseva niin sarjan pitkäaikaisille faneille kuin niille, jotka tutustuvat sarjaan pääasiallisesti sarjakuvien kautta.

"We're gonna have to name this arc 'Fifty Shades of Green....'"

9 takana, 15 edessä!

Aasa T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti