tiistai 1. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 1

Ho ho ho.
On jokavuotisen perinteen aika Suomi-Rivendell-Asgardissa, eli joulukalenterin vuoron. En tosin tänä vuonna ole vielä ihan parhaimmassa mahdollisessa joulufiiliksessä, eli siis en juuri minkäänlaisessa. Jatkuva koronatilanne ja muu stressi on vähentänyt innostustani aikalailla kaikesta, joka on kenties saattanut näkyä blogin ulosannissa. Samoin tämänvuotisen listan tekeminen sarjakuvista tuotti minulle vaikeuksia. Yleensä kerään uusia kirjoja hyllyyni erinnäisiltä festareilta, mutta tänä vuonna tämä on ollut mahdotonta joten sarjakuvien lukeminen on jäänyt hieman huonolle hapelle. En kuitenkaan aio luopua tästä traditiosta vaikka henki menisi ja vaikka en tänä vuonna pääsekkään 500. blogipostauksen virstanpylvääseen, niin tämä auttaa saavuttamaan tuon maalin varhain ensi vuoden puolella.

Aikaisempina vuosina olen kategorisoinut näitä 24 sarjakuvaa jotenkin; 12 supersankarisarjakuvaa, 12 suomalaista sarjakuvaa ja niin pois päin. Tänä vuonna tällaista ei ole, koska pelkkä 24 tuotti minulle vaikeuksia. Aloitetaan jollain keveällä ja söpöllä:


The Tea Dragon Society
Tarina: Sepän nuori oppilas Greta löytää markkinapaikalta pienen lohikäärmeen, tarkemmin sanottuna teelohikäärmeen. Palautettuaan sen tämän isännälle Hesekielille, oppii Greta myös teelohikäärmeseuran olemassaolosta ja heidän katoavasta taidostaan.
The Tea Dragon Society on erittäin söpö sarjakuva. Siinä on suloinen kuvitus, siinä on ihastuttavan pastellinen maailma ja siinä on söpöjä pieniä lohikäärmeitä. Tämä ei ole lainkaan huono asia, ja tätä täydentää mielenkiintoinen tarina käsityön merkityksestä ja rakkaudesta, jota voidaan laittaa pieniin asioihin muiden ja itsensä iloksi. Se on tarina yhteisöstä ja ystävistä ja sidoksista näihin, sekä pieniin arkisiin hyväntahdon eleisiin jotka muodostavat tärkeitä muistoja. Hahmoissa on variaatioita ja diversiteettiä (lgbtq+, liikuntavammainen hahmo ja muistisairas hahmo joka ei ole vitsi ja vaikka mitä) ja fantasiamaailma jonka keskellä tämä kaikki tapahtuu on värikäs ja mielenkiintoinen. Katie O'Neill on saanut paljon kehuja ja palkintoja The Tea Dragon Societysta, ja hyvästä syystä. Tämä on oikein oiva ja sydäntälämmittävä teos joka sopii erinomaisesti lahjaksi tärkeälle ystävälle.

"Memories don't just live inside you, Minette. They live in all the people and objects you share your life with."

1 takana, 23 edessä! Tunnisteen "joulu" takaa löytyy sekä tämän vuoden tulevat että aikaisempien vuosien vastaavat suositukset!

Aasa TEi kommentteja:

Lähetä kommentti