sunnuntai 13. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 13

 Tämä on viimeinen kolmiosaisessa YA- sarjassame, ja huomenna on luvassa jotain hieman erikoisempaa settiä. Hyviä asioita tulee niille jotka niitä odottavat!


Viimeinen Ilta - Pumpkinheads Tarina: Koko high schoolin ajan ovat Josie ja Deja tehneet töitä syksyisin Nebraskan parhaimmalla kurpitsatarhalla, jättäen hyvästit joka Halloweenina, palaten takaisin omiin piireihinsä. Nyt on edessä viimeinen vuosi, ja he haluavat tehdä jotain uutta; Deja haluaa nähdä ja kokea koko kurpitsafarmin Halloweenina sen sijaan että olisi vain töissä, ja Josie haluaa pyytää ihastustaan treffeille. Kumpikaan näistä suunnitelmista ei ole vailla ongelmia.
Minä lukisin vaikka mitä jos sen olisi kuvittanut Faith Erin Hicks, taiteilija jonka tyylistä en voi saada tarpeekseni. Siinä on jotain todella sympaattista ja persoonallista, ja se taipuu yllättävän hyvin monenlaisiin tyylilajeihin. Yhdistän kuitenkin Hicksin kynänjäljen vahvasti juuri Pumpkinheadsin tyylisiin tarinoihin, ja se sopiikin tähän erinomaisesti. Rainbow Rowellin tarina on hauska ja sisältää hyviä yllätyksiä, pidän siitä miten sekä Josia että Deja ollaan esitetty (Deja on ylipainoinen biseksuaali nainen, ja mitään näistä ei kukaan kommentoi oudosti tarinassa, bless) tarinassa. Tämä on harvinainen esimerkki Halloween- tarinasta johon ei yhdisty kauhua, vaan vahvemmin syksyn ja sadonkorjuun estetiikka, tuoden välillä mieleen It's a Great Pumpkin, Charlie Brown'in. Pumpkinheads ei ehkä ole ihan tämän sesongin sarjakuva, mutta kuten kaverini on sanonut: Halloween on ympäri vuoden. Siispä myös Pumpkinheadsista voi nauttia ympäri vuoden!

"Josiah Templeton, nyt saat luvan kuunnella. Olet arka jänöjussi joka on kolme vuotta lymyillyt maissimuhennosmajalla, ettei vain joutuisi kokemaan romanssia!"

13 takana, 11 edessä!

Aasa T

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti