sunnuntai 6. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 6

Hyvää itsenäisyyspäivää! Liikaa ei kannata kuitenkaan ylpistyä, sillä nykysuomessa on vielä paljon parannettavaa tasa-arvon ja valinnanvapauden suhteen. Mutta ainakaan meillä ei ole monarkiaa, vaikka lähellä käytiinkin:


Väinö I - Suomen Kuningas
Tarina: Vuosi on 1918, ja Suomi on saavuttanut itsenäisyytensä. Mutta onko nuori valtio demokratia vai monarkia? Monarkistit lähettävät kuriirinsa matkaan, ja Hessenin maakreivi Fredrik Kaarle on heidän valintansa Suomen kuninkaaksi. Mutta matka monarkiaan ei ole vailla ongelmia.
Olen aiemmin tänä vuonna arvioinut jo tämän teoksen, ja siitä voi lukea lisää täältä. Matti Niemisen ja Anssi Rauhalan sarjakuva on hieno kertomus Fredrik Kaarlen lyhyestä matkasta kohti Suomen kuninkuutta, ja se kerrotaan yksinomaan Fredrikin näkökulmasta. Suomen monarkistinen historia on aina ollut minusta mielenkiintoinen, ja teos valoittaa sitä kuinka I. maailmansodan jälkimainingeissa ja nuoren valtion syntykipuilun keskellä, tämä oli lopulta kovin epä-dramaattinen tapahtumaketju. Rauhala ja Nieminen toimivat melkein dokumentaristisella tavalla, kertoen faktat ja päättäen tarinansa rauhalliseen tosiasian myöntämiseen. Väinö I - Suomen Kuningas on mielenkiintoinen historiallinen sarjakuva erikoisesta tapahtumasta valtiomme varhaisvuosina, ja se on erinomainen lukukokemus.

"Siinä se."

6 takana, 18 edessä!

Aasa T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti