keskiviikko 23. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 23

 Eilen mainitsin, että ainoat Marvelin supersankarisarjakuvat joita luen jotenkin aktiivisesti ovat Immortal Hulk ja Ms. Marvel. Willow G. Wilsonin erinomainen rupeama Neiti Ihmeen kirjoittajana on päättynyt, mutta olen yhä pysynyt lukijana sillä puikoissa on erittäin osaava kaveri:


Magnificent Ms. Marvel
Tarina: Kamala Khanin kotikenttä New Jersey on tullut tutuksi, ja Neiti Ihme on tullut sinuiksi kotiseutunsa sankarina. Mutta miten häneltä sujuu seikkailut ulkoavaruudessa, miten hän pärjää perheessä olevan tragedian kanssa ja mitä tämä puhe hänen asemastaan "Valittuna Sankarina" oikein on?

Ah, the ultimate superhero power fantasy: hot alien boyfriend.Perinteiseen nykysarjakuvien tapaan Ms. Marvelin kirjoittajan vaihtuessa numerot nollattiin, ja uusi kirjoittaja aloitti taas sarjan niin sanotusti alusta. Onneksi kirjoittaja on eilen hehkutettu Saladin Ahmed, joka vie Kamalan ja lukijan pois molempien mukavuusalueelta enemmän kosmisessa seikkailussa. Neiti Ihmeen hahmon juuret ovat avaruusseikkailuissa, joten oli vain ajan kysymys koska tämän manttelin uusin kantaja pääsee myös seikkailemaan muukalaisten asuttamilla planeetoilla, ja Ahmed sekä kuvittaja Minkyu Jung pärjäävät vertailussa sekä Wilsonille että vanhoille kuvittajille. Tunnelma tarinoissa muistuttaa välillä Marsin Prinsessaa ja välillä Flash Gordonia, mutta enemmän fantastisesta ympäristöstä huolimatta on fokus yhä Kamalassa nuorena sankarina ja tämän perheessä, ja oli hauska nähdä Kamalan vanhempia mukana tämän seikkailuissa kunnolla. Magnificent Ms. Marvel jatkaa Marvelin parhaimman supersankarin tarinoita asiaankuuluvalla tasolla, ja Kamala on yhä paras manttelinperijä vanhalle Hämähäkkimies- perinteelle sankarina, jonka arjen ongelmat tuntuvat yhtä isoilta kuin superrikolliset ja kosmiset sodat!

"Sometimes, why my head is echoing with everyone else's stories about me...I have to raise my voice to tell mine."

23 takana, 1 edessä!

Aasa T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti