keskiviikko 2. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 2

 Eilen uutinen siitä, että muun muassa X-Men- elokuvista, Junosta, Inceptionista ja Whip Itistä tunnettu näyttelijä Elliot Page tuli kaapista transsukupuolisena, ja oma kuplani internetissä räjähti ilosta ja innosta, että Elliot on aloittanut uuden vaiheen elämässään. Page on ollut X-Menistä lähtien suosikkinäyttelijöitäni, ja hän oli myös luonnollinen valinta 2010-luvun parhaimpaan X-Meniä muistuttavaan sarjaan, The Umbrella Academyyn. Ja nyt on luonnollinen hetki jatkaa The Umbrella Academyyn tutustumista sarjakuvien puolella!


The Umbrella Academy: Apocalypse SuiteTarina: Vuosia sitten Sir Reginald Hargraves adoptoi 7 lasta, jotka syntyivät 7 naiselle samana iltana, ilman että naiset olisivat olleet raskaina. Heistä tuli Umbrella Academy, joukko supersankareita jotka taistelivat maailman puolesta. Vuosia myöhemmin, Sir Reginald Hargravesin hautajaisissa, aikuiset ja eloonjääneet Umbrella Academyn jäsenet tapaavat jälleen, mukaanlukien 20 vuotta sitten kadonnut lapsi #5 joka kertoo maailmanlopun olevan lähellä....
Niille jotka ovat nähneet Netflixin The Umbrella Academy- sarjan, tuo premissi kuulostanee varsin tutulta. Samanlaisuudet sarjan ja Gerard Wayn sarjakuvan kanssa kuitenkin ovat aikalailla tuossa, sillä itse juoni, tunnelma ja tyyli erovat  merkittävästi. Gabriel Ba'n kuvituksen ansiosta tunnelma on paljon vähemmän maanläheinen, ja sarjakuvassa on paljon enemmän hupsuja supersankarijuttuja; #1:en (Luther) pää on ommeltu kiinni marsilaisen avaruusgorillan kehoon, #4 (Klaus) osaa levitoida ja lapsena he eivät taistelleet pankkirosvoja vastaan vaan Gustave Eiffelin zombirobotteja vastaan! Way'n sarjakuva muistuttaa paljon sarjakuvien Ryhmä-X:än ja Ihmenelosten yliammuttua menoa, ja tarjoaa erilaisen version monille tutusta tarinasta. The Umbrella Academy: Apocalypse Suite on erilaista supersankarointia, vertasi sitä sitten Marvelin tai DC:n tuotoksiin tai Netflixin sarjaan, ja on erinomainen lukukokemus!

"And just as I expected? Zombie Robot Gustave Eiffel!"

2 takana, 22 edessä!

Aasa T 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti