keskiviikko 16. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 16

Kuun alussa (hyvä luoja joulu on ensi viikolla mihin kuukausi meni) mainitsin, kuinka en ole lukenut tänän vuonna ihan niin montaa sarjakuvaa kuin olisin halunnut. Olen kuitenkin lukenut tarpeeksi, että voin muodostaa tänäkin vuonna listan parhaista sarjakuvista joita olen vuoden aikana lukenut ilman, että se tunuu vain ilmoitukselta sarjakuvista joita luin. Tässä on yksi joka on ehdottomasti tällä listalla, luultavasti kärkisijalla:

The Fire Never Goes Out: A Memoir in Pictures
Tarina: Noellen elämä viime vuosikymmenillä on ollut nousua ylöspäin; nettisarjakuva julkaistaan, uusia projekteja syntyy ja ne menestyvät, tv-sarjakin syntyy. Mutta samalla sisäinen tuli ei ikinä katoa mihinkään. Joskus se nostaa sinut ylös, joskus se polttaa hirveällä raivolla. 
Noelle Stevenson on harvinainen ihminen jota oikeasti ihailen. Olen lukenut hänen sarjakuviaan tumblr- vuosinani, hänen esikoisteoksena Nimona on yksi suosikkisarjakuviani ja kaikki tätä blogia lukevat tietävät, kuinka olen hehkuttanut hänen käsikirjoittamaansa She-Ra and the Princesses of Power- sarjaa. The Fire Never Goes Out on hänen elämänkerrallinen sarjakuvansa, joka on kokoelma Noellen tekemiä sarjakuvia viimeisen kymmenen vuoden aikana jotka kertovat hänen elämästään, huipuista ja laskuista. Stevensonin tyyli on aina ollut minusta erittäin charmikas ja yksinkertaisuudessaankin kaunis, ja vuosikymmenen kattavan teoksen sisällä on hienoa nähdä hänen kehityksensä piirtäjänä. The Fire Never Goes Out on hyvin mielenkiintoinen katsaus hänen uraansa, mutta ennen kaikkea se on katsaus pintaa syvemmälle. Ahdistus, masennus, dysforia ja tunteet ovat iso osa teosta, ja Stevenson esittää kaiken tavalla joka on hyvin tunnistettavaa ja samaistuttavaa, joka aiheutti minussa muutamia seinään tuijottamisen hetkiä. The Fire Never Goes Out on upea teos, henkilökohtainen, avoin, haavoittuvainen ja rohkea, ja olen yhä sitä mieltä että sarjakuva on elämänkertojen (käsittelivät ne sitten elinikää tai vain vuosikymmentä) suhteen ainutlaatuinen medium. Tämä on yksi vuoden parhaimmista kirjoista, jota suosittelen lämpimästi.

"Honestly, I don't want to wear a suit. It's just better than a dress. I want to be beautiful, but I don't know how."

16 takana, 8 edessä!

Aasa T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti