maanantai 21. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 21

 Loppu on lähellä, sillä kolme yötä jouluun on! Tänään menemme taas elämänkerrallisten sarjakuvien pariin:


Almost American Girl
Tarina: Kun korealainen Robin oli 14 hän matkusti yksinhuoltaja-äitinsä kanssa lomalle Alabaman Huntsvilleen. Viikon mittainen loma muuttuikin yhtäkkiä muutoksi, kun äiti meni naimisiin amerikkaan muuttaneen miesystävänsä kanssa. Robinin maailma muuttuu kerralla rajusti, eikä sopeutuminen uuteen ympäristöön ja uuteen normaaliin ole helppoa.
Almost American Girl on sarjakuvataiteilija Robin Ha'n omaelämänkerrallinen sarjakuvaromaani, joka kertoo hänen vaikeasta vuodestaan tämän muutettua Yhdysvaltoihin yhtäkkiä. Tarinan fokus on luonnollisesti Robinin omassa kokemuksissa, mutta tämän kokemuksia niin Yhdysvalloissa kuin Etelä-Koreassa täydennetään tämän lapsuuden takaumilla sekä äidin kokemuksilla yksinhuoltajana kotimaassaan, jossa tätä pidettiin häpeällisenä. Almost American Girl on samaan aikaan uniikisti sidottu Robinin asemaan ja kulttuuriin, mutta tämän kokemukset ulkopuolisena uudessa paikassa ovat universaaleja, joihin lukijan on helppo samaistua. Ha ei päästä omaa kultturiaan kuin uutta kotimaatansakkaan helpolla, ja lopputuloksena on erittäin inhimillinen ja elämänmakuinen tarina Robinin ja hänen äitinsä selviytymisestä yli erilaisten haasteiden, joka osaa käyttää unenomaisia ja fantastisiakin skenaarioita kertomaan hahmojensa tunteista hienolla tavalla.

"Only few months ago, I would have done anything to get out this place. But now that I'm leaving, I'm seeing everything trough rose-colored glasses."

21 takana, 3 edessä!

Aasa T 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti