perjantai 11. joulukuuta 2020

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 12

 Perinteisesti nro 12 on ollut jollain tavalla spesiaali tässä kalenterissa, puoliväli ja niin pois päin. Tämän vuoden ei pitänyt olla poikkeus, ja minulla oli mielessä pidempi sarjakuvan esittely tätä varten. Kuitenkin, aikaisemmin tänään julkaistu Wolfwalkersin arvio pisti pakkaa hieman sekaisin, ja en halunnut jättää arvioita toistensa varjoihin. Joten tänään jatkamme YA- sarjakuvien parissa:


DramaTarina: Callie on nuori ja innokas teatteriharrastaja, ja on keskikoulunsa teatterituotannossa mukana. Teatterin lava ei kuitenkaan ole ainoa paikka missä on draama; ystävyyssuhteet, ihastumiset ja muuttuvat ihmissuhteet eivät tee tästä helppoa!
Raina Telgemeier on tällaisen nuorikirjallisuuden kuningatar, ja hänen tapansa kirjoittaa nuoria ja lapsia on aito ja hänen tarinansa (kuten Smile ja Guts) perustuvat usein hänen omiin kokemuksiinsa ja kasvukipuihinsa. Drama on arkista, mutta tavalla mikä on usein olennaista tälle genrelle; fokuksessa on ihmissuhteet, stressi, yhteistyö ja inklusiivisuus, ja Telgemeier on aina ollut erinomainen pitämään jalkansa maassa myös. Identiteetti, kaapista tuleminen ja hegemoninen maskuliinisuus; yksinkertainen ja hyvin aitoon hetkeen keskittyvä tarina ei ole missään nimessä vailla sisältöä, ja Drama onkin hauska ja dramaattinen tarina yhdestä teatterituotannosta ja suurista tunteista.

 "That's the whole point! Audiences love a sentimental love story!"

12 takana, 12 edessä!

Aasa T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti