torstai 13. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 13

Aika aloittaa supersankari-urakka tämän joulukalenterin osalta. Olen hieman vähentänyt supersankarisarjakuvien kulutustani viimeisen vuoden aikana. Ei sillä ettäkö olisin kyllästynyt genreen, kaukana siitä; kyse on enemmän DC:n ja Marvelin hyvin vaihtelevasta laadusta sarjakuvien osalla, ja keskittymisestäni sarjoihin joita olen ostanut aiemmin. Eiköhän tässä kuitenkin kokonainen 12 saada kasaan, mukaan lukien 24. päivän juhlava joulusarjis. Haluaisin hieman painostaa tänä vuonna supersankarisarjiksiin, jotka tukevat ensikertalaisia ja niitä, joille hahmot eivät välttämättä ole tuttuja. Tänä vuonna aloitamme DC:n nyt jo uutuudenviehätyksensä menettäneetn Rebirth- rebootin tarjonnan parhaimmistosta:

Titans 1: The Return of Wally West



Wally West, joka myös Salamana tunnetaan, on ollut hukassa ajan syövereissä. Tuntemattoman entiteetin sekoitettua aikavirrat ja maailmankaikkeudet, on hän nyt vapaa- vapaa etsimään vanhat taistelutoverinsa Titaanit ja rakkaansa Linda Parkin, muistaen yhteiset vuotensa heidän kanssaan. Mutta Salama ei ole ainoa joka muistaa, ja menneisyydestä palaa myös vihollinen jolla on melkoinen taikatemppu tiedossa...



Titaanit on yksi omista suosikki-supersankaritiimeistäni, ja Dan Abnett onnistuu tuomaan tiimin tyylillä takaisin New 52- sekoilun jälkeen. Tarinassa on hyvä mysteerinen meininki, pahiksena toimiva Abra Kadabra on sekä uhkaava että hauskan ylimielinen ja Brett Boothin taide on parantunut aimosti The Cullingin ajoista. Parasta tarinassa on kuitenkin sen ymmärrys Titaaneista ja heidän toiminnastaan- kyseessä ei ole mikä tahansa supersankarien paramilitaristinen toimintaryhmä, vaan ystävistä muodostuva perhe, jonka rakkaus ja luotto toisiaan kohtaan toimii vahvimpana aseena. Titans on hyvä aloitus kenelle tahansa jota kiinnostaa DC:n sankarit ja hyvin kirjoitettu supersankarifiktio. 

Titaanit yhdessä!

13 takana, 11 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti