lauantai 15. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 15

Viime viikonloppuna oli CW:n Arrowversen (yhteinen nimittäjä CW:n supersankarisarjoille) iso jokavuotinen crossover- tapahtuma. Aikoinaan seurasin jokaista CW:n supersankarisarjaa, ja kaikki alkoi tietysti Arrowista. Arrow on ehkä kaikista CW:n sarjoista epätasaisin, ensimmäisen kauden ollessa vahva "meh", toisen kauden parantuessa huomattavasti ja kolmannen pitäen tätä tasoa yllä. Myöhemmin kuitenkin aloin hieman turhautumaan sarjaan ja sen toistoon. Mutta se sai minut kyllä kiinnostumaan enemmän Green Arrowista hahmona!


Green Arrow 1: Death & Life of Oliver Queen  

Oliver Queenilla on kaikki mitä hän haluaa; rahaa kuin roskaa, jolla pitää yllä hienoa elämää, auttaa vähäosaisia ja rahoittaa omaa supersankareilua Vihreänä Nuolena, Dinah Lance alias Musta Kanarialintu tukenaan ja rakkaimpanaan ja kauan kadoksissa ollut sisko Emi sidekickinä. Mutta sitten Yhdeksäs Piiri vie häneltä kaiken, ja Oliver alkaa taistelunsa Piiriä vastaan pohjalta, yksin. 



Benjamin Percyn Green Arrow: Death & Life of Oliver Queen on jälleen yksi mainio tapa hypätä Vihreän Nuolen maailmaan mukaan. Se selittää näppärästi hahmon taustan ja siirtyy saman tien asiaan ja luo uusia vihollisia ja hahmoja sekä tuo Arrowista tuttuja teemoja peliin mukaan. Rakenteeltaan Death & Life of Oliver Queen on selkeä ja fiksu; alussa Oliver käyttää laajalti valtaansa ja rahaansa kaupungissa tehtävissään, mikä tkeee loppupuolen vähäisten resurssien käytöstä hyvää vaihtelua. Otto Schmidt ja erityisesti Juan Ferreyra tekevät myös hienoa työtä taiteen puolella, ja Ferreyran lämpimät, maalausmaisen värityksen katseleminen on aina yhtä iloa. Green Arrow: Deat & Life of Oliver Queen on mainiota viihdettä, muistaen Vihreän Nuolen historian historian mutta jäämättä jumiin siihen, tarjoten paljon uutta niin vanhoille kuin uusillekkin lukijoille.

15 takana, 9 edessä! 

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti