sunnuntai 9. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 9

Huh, oli melkein mennä myöhäiseksi tämän julkaisu! Joulukuussa kiireitä riittää, joten on täysin mahdollista että saatan tulevaisuudessa missata päivän- tällöin seuraavana päivänä käsittelen luonnollisesti kaksi sarjakuvaa kerralla tasapainottaakseni tilanteen.

Anyhoo, asiaan: Tämänpäiväinen sarjakuva ei todellakaan ole kaikille. Se on hyvä, mutta se on välillä todella raju ja kontroversiaalinen, ja sen esittämä ihmiskurjuus on karua katseltavaa. Toisaalta sen kuvaus syrjäytymisestä ja masennuksesta voi olla tämän kaiken arvoista:

Megg, Mogg ja PöllöNoita Megg asuu kissansa Moggin kanssa Pöllön talossa. Megg ja Mogg vetävät huumeita, harrastavat seksiä ja katsovat samoja dvd:ita tuhatta kertaa uudestaan, kun Pöllö taasen koittaa pössyttelyn ohella pitää kiinni töistä, hankkia aitoja ihmissuhteita elämäänsä ja selvitä elämästä Meggin ja Moggin kanssa.Megg, Mogg ja Pöllö on australialaisen Simon Hanselmannin mustaakin mustempi sarjakuva, joka ei päästä lukijaa kovinkaan helpolla. Olin melkein itse luovuttaa tiiliskivimäisen teoksen alkumetreillä, mutta onneksi jaksoin loppuun asti, sillä sen teemat masennuksesta, syrjäytymisestä ja siitä kuopasta minkä nämä muodostavat sosiaalisesti on todella hyvin esitetty pitkän tarinan aikana. Megg ja Mogg ovat välillä aivan hirveitä, varsinkin siinä miten he kohtelevat Pöllöä, joka oikeasti koittaa päästä ylös aikaisemmin mainitusta kuopasta. Megg, Mogg ja Pöllö ei ole kaikkien makuun; huumorin alatyylisyys ja toistuvat ihmiskurjuus voi olla monelle liikaa, mutta jos tällainen huumori ei ole ongelma sinulle ja et kavahda rajujakin kuvauksia, on Megg, Mogg ja Pöllö taatusti aikasi arvoinen. 


9 takana, 15 edessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti