maanantai 3. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 3

Jouluun liitetään usein perheen kanssa oleminen, oli kyse sitten biologisesta perheestä tai Spacedia lainaten, modernista perheestä joka muodostuu ystävistä. Oli miten oli, tämä on hyvä aasinsilta tämän päiväiseen sarjakuvaan perheestä, ystävyydestä ja kasvamisesta, sekä kummituksista.


Friends with BoysMaggie on ollut veljiensä kanssa kotiopetuksessa koko elämänsä. High Schoolin alkaessa on kuitenkin Maggien vuoro seurata vanhempia veljiään suurempaan maailmaan. Mutta veljet eivät tappele enään samalla tavalla, vanhin veli ei pidä Maggien uusista ystävistä, ja jostain syystä vanhan lesken aave ei jätä Maggieta rauhaan. Miksei se jätä häntä rauhaan?
Friends with Boys on sarjakuvataiteilija Faith Erin Hicksin löyhän omaelämänkerrallinen sarjakuva perustuu Hicksin kokemuksiin kotiopetuksesta veljien kanssa, sekä high chool- klikkimaailmaan päätymisestä ilman tuntemusta niiden toiminnasta. Friends with Boys on tarina kasvamisesta ihmisenä, oli kyse sitten Maggien siirtymisestä kohti isompaa maailmaa tai tämän veljien keskenäisen suhteen kehittymisestä, tai kiusaajan anteeksipyynnön hyväksymistä. Samalla kaiken yllä kummittelee aave, jonka symbolismi ei pysy kauaa piilossa. Friends with Boys on hyvin samaistuttava tarina, joka kuten monet Hicksin teoksista ei ikinä mene turhan synkkyyden puolelle vaan pitää kiinni tietynlaisesta maagisesta realismista, ja on sitä wholesome(tm) sisältöä mikä näin joulun aikaan on aina tervetullutta.

3 takana, 21 edessä!

Atte T


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti