torstai 20. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 21

Monet DC:n sankareista joita tänä jouluna olen nostanut parrasvaloihin ovat siirtyneet jo aikapäiviä sitten valkokankaalle tai television puolelle. Tämän päiväinen sankari ei ole poikkeus...sinänsä; hän oli hetken sivuhahmona Smallvillessa, mutta sen jälkeen hän on pysynyt lehtereillä.  Mikä on sääli, sillä hahmon yli 70-vuotias historia ansaitsisi kunnon adaptaation:


Blue Beetle 1: The More Things ChangeJaime Reyesin kehoon on pesiytynyt parasiittimainen skarabi, joka antaa hänelle Sinisen Kuoriaisen superhaarniskan. Jaime ei ihan tiedä mitä tehdä, mutta onneksi hänellä on opettaja- Ted Kord, edellinen Sininen Kuoriainen! Jaime ja Ted ovat yhdessä matkalla kohti supersankaruutta, ja tämä tie on täynnä töyssyjä ja takaisin pystyyn nousemista.


Minä todella, todella pidän Blue Beetlestä sankarina. Ted Kord oli hieno supervoimaton sankari, joka käytti älyään ja taitojaan rikoksen vastaiseen taisteluun mutta ei synkistellyt kollegansa Batmanin tapaan, ja Jaime Reyes puolestaan omasi suunnattomat voimat mutta hänellä oli vaikeuksia hallita niitä oman kokemattomuudensa takia. Rebirthin Blue Beetlessä nämä kaksi ollaan yhidstetty hienosti, ja Kordin ja Reyesin double act toimii hyvin, kiitos veteraanikirjoittaja Keith Giffenin komediasilmän. Scott Kolinsin upea taide sopii hienosti Blue Beetlen maanläheiseen tyyliin, ja jälleen muutettu Blue Beetlen alkuperä tuo uudet lukijat hahmon tilanteen tasalle näppärästi ja eeppisesti. Blue Beetle: More Things Change on hauskaa ja värikästä supersankarointia kahden hienon hahmon vetämänä.

21 takana, 3 edessä!

Atte T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti