maanantai 3. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 4

Meillä on ollut syksyn mittaan ollut kaverin kanssa käynnissä sarjakuvavaihto; joka viikko hänen tullessa Turusta Poriin luennolle, annamme toisillemme lainaan sarjakuvia. Tätä kautta olen saanut lukea monia hienoja sarjiksia, joista usean tulen esittelemään varmasti tämän kuun aikana. Kuten esimerkiksi:

Baby's in Black1960-luvun Hampurissa nuori valokuvaaja Astrid Kirchherr tapaa ystävänsä kautta englantilaisia muusikoita, jotka kulkevat nimellä The Beatles. Beatlesien basisti Stuart Sutcliffe ja Astrid rakastuvat, ja tämä on heidän rakkaudestaan Hampurissa vuosina 1960-1962.


   Baby's in Black on autobiografinen sarjakuva parhaasta päästä, kuvastaen kahden ihmisen oikeaa elämää pieneltä ajanjaksolta, jota rajoittaa heidän yhteisen aikansa traaginen lyhyys. Arne Bellstoffin kädestä syntynyt teos on kaunis ja maltilla etenevä rakkaustarina joka tuntuu aidolta juuri sen tahdin takia. Bellstoffin taiteen minimalistinen tyyli ja hyvin käsintehty, mustavalkoinen värimaailma toimii erniomaisesti, ja hän onnistuu pienillä tekijöillä tekemään jokaisesta Beatlesien jäsenestä tunnistettavan näköisen. Baby's in Black on erittäin tyylikäs, romanttinen ja lopulta traaginen sarjakuva, joka toimii erinomaisena esimerkkinä sarjakuvien voimasta tosielämän tarinoiden kertojana.

4 takana, 20 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti