torstai 13. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 14

Tänään ensi-illassa on paljon odotettu ja innolla kaivattu Spider-Man: Into The Spider-Verse. Arvostelu tästä tulee varmaankin huomenissa. Tämän Hämähäkkipäivän kunniaksi siis hieman Hämähäkkisarjakuvaa!


Spidey




Luokkaretki Oscorpiin päättyy Tohtori Mustekalan hyökkäykseen! Historian tentti on tulossa, mutta Hiekkamies ei anna rauhaa. Dramaattinen ryöstö taidemuseossa, jonka takana on....Tohtori Doom? Taas jälleen yksi päivä Hämiksen elämässä. 



Spidey on Robbie Thompsonin kirjoittama ja muun muassa mestarillisen Nick Bradshawin ja Andre Lima Araujon kuvittama sivujuonne isompien Hämähäkkimies- kirjojen maailmassa. Sen fokus on yksittäisissä seikkailuissa, ja se on selkeästi suunnattu hieman nuoremmille lukijoille; väkivalta on vanhanaikaista Poks! Ja Pam! huidontaa, teemat ovat kevyitä ja Bradshawin sekä Araujon kuvitus korostaa kaiken tiettyä keveyttä. Tämä ei ole negatiivinen huomio, päinvastoin; Spidey on varsin mainio aloitus Hämähäkkimiehen seikkailujen lukemiseen, sillä se on selkeästi suunniteltu sitä varten. Se muistuttaa monellakin tapaa 60-luvun Marvelin tarinoita, mutta tuotuna moderniin aikaan. Spidey ei ehkä tarjoa Hämähäkkimiehen konkareille mitään merkittävää uutta, mutta uusille lukijoille Spidey on juuri hyvä valinta.

14 takana, 10 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti