keskiviikko 19. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 20

Minun tämänhetkinen suosikki-sarjani Marvelilla on päättymässä. G. Willow Wilsonin loistava Ms. Marvel- run on lopulta päättymässä, ja uusi kirjoittaja on siirtymässä puikkoihin. Neljä vuotta putkeen yhden kirjoittajan vetämänä on todella kiitettävä suoritus Marvelilta nykypäivänä, ja tänä aikana Kamala Khan on seikkailut monien sankarien rinnalla; Hämähäkkimiehen, Kapteeni Ihmeen, Wolverinen- hän jopa liittyi Kostajiin. 

Mutta sitten tuli Civil War II

Champions 1: Change the World



Supersankarien viimeisin sisällissota ajoi nuoret sankarit pois Kostajien riveistä. Mutta heillä on yhä tarve ja halu auttaa maailmaa- mutta omilla säännöillään. Kamala Khan alias Neiti Ihme, Miles Morales alias Hämähäkkimies, Sam Alexander alias Nova, Amadeus Cho alias Hulk, Visionin tytät Viv ja nuori Scott Summers alias Kyklooppi löytävät toisensa, sekä maailman joka tarvitsee vielä sankareita.



Mark Waidin hiljainen kritiikki Marvelin suurien kuvioiden supersankarointia ja jatkuvien eventtien puskemista kohtaan tunnetaan myös nimellä Champions, moderni versio 1970-luvun supersankaritiimistä ja on kuin tuulahdus raikasta ilmaa. Hahmot on valittu hyvin, teini-ikäisten sankarien satunnaiset riidat tuntuvat luonnollisilta ja sankarihommien fokus vähäosaisten ja marginalisoitujen auttamisessa tekee sankaroinnista juuri sitä- sankarointia. Championsin fokuksessa ei ole superkonnien turpaan vetäminen ja maailmankaikkeuden kohtalon kanssa kamppailua, vaan ihmisten auttaminen. Champions on Marvelin vastine Teinititaaneille, ja toimii joka tasolla.

20 takana, 4 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti