maanantai 10. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osat 10 & 11

Kuten juuri pääsin sanomasta, joskus käy näin. No, korjataa ongelma tänään. Huomenna on sitten viimeinen ei- DC/Marvel- sarjakuva, mutta joten puoliväli on aivan nurkan takana!
ScalpedPrairie Rosen reservaatti, Etelä-Dakota. Lakota- heimojen jäänteet asuvat kuivan erämään karuudessa, jossa rikoksen eri muodota rehottavat. Tähän kaaoksen ja pysähtyneisyyden valtakuntaan palaa Dashiell "Dash" Bad Horse, nyt aikamies, ja heimopoliisin jäsen. Tätä väkivallan valtakuntaa johtaa päällikkö, kasinomagnaatti ja gangsteri Red Crow- ja kaikki heimopoliisissa pelaavat hänen pillinsä mukaan.
Scalped on sarjisnero Jason Aaronin synkkä ja maanläheinen rikos-western, josta ei puutu käänteitä tai uusia rikoksen muotoja. Sen kuvaus lain harmailla alueilla sijaitsevista reservaateista on karun aito, ja sen asukkaiden identiteettikysymykset ja kamppailut perintönsä ja tulevaisuuden kanssa tuntuvat aidoilta. R. M Gueran  kuvitus sopii täydellisesti Aaronin kirjoitukseen, tuoden esiin Prairie Rosen karun kauneuden sekä Dashin väkivallan jäljet. Scalped on neo-western joka kuvaa hieman harvemmin kuvattua osaa Yhdysvalloista, ja on ehdottomasti lukemisen arvoinen kaikille rikoksen ystäville!


InfidelAisha asuu kihlattunsa Tomin ja tämän tyttären Krisin kanssa appensa luona. He joutuivat jättämään kotinsa sielä tapahtuneen räjähdyksen vuoksi, jonka huhuttiin olevan islamististen terroristien työtä. Naapurustossa on tiettyä kireyttä Aishan oman islaminuskon takia, eikä appi Lesliekään ole täysin vailla ennakkoluuloja. Mutta pahinta ovat aaveet, jotka eivät anna Aishalle rauhaa enään edes valveilla.
Olen puhunut tänä vuonna Infidelista jo kerran, mutta näin hyvä sarjakuva todellakin ansaitsee pienen uudelleen esittelyn. Pornsak Pichetshoten ja Aaron Campbellin sarjakuva on kauhutarina siitä, millaista on olla muslimi post-9/11 Yhdysvalloissa. Pichetshoten tarina vaihtaa kertojanäkökulmaa mukavan usein tuoden uusia näkökulmia tarinaan ja Campbellin karmivat kummitukset ovat vahvaa nightmare fuel- kamaa, rikkoen myöskin sarjakuvan omaa totuudenmukaisuutta lähes negatiivimaisella ulkonäöllään. Infidel on taittumassa nyt myös elokuvaksi, mutta kannattaa tutustua tarinaan jo nyt ja sitten myöhemmin leveillä alkuperäismateriaalin tuntemisella!

11 takana, 13 edessä!

Atte T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti