maanantai 17. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 18

Yksi tämän vuoden parhaimmista elokuvista oli Marvel Cinematic Universen viimeisin kruununjalokivi Black Panther. Vaikka elokuva herätti suurta intoa ennakkoon, olin silti hieman yllättynyt sen saamasta suosiosta, lähinnä koska Musta Pantteri ei ole ihan niin tunnettu hahmo kuin Kapteeni Amerikka, Thor tai Rautamies. Hänellä ei ollut omaa sarjakuvaa satunnaisten minisarjojen lisäksi moneen kymmeneen vuoteen. Onneksi Marvel kuitenkin ennakoi ja korjasi virheensä, muutaman vuoden etuajassa:

Black Panther: Nation Under Our Feet: Book 1-2



Wakanda kuohuu. Kuningatar Shuri kaatui taistelussa Thanoksen upseerien kanssa. Namor syöksi valtameren raivot sen kansan ylle. Nyt, kapina kytee maassa sillä miksi heitä pitäisi hallita kuningas kansan sijaan? Tuntemattomat dissitentit kulkevat varjoissa, ja heidän tavoitteensa ovat hämäriä ja ristiriitaisia. Onko Kuningas T'Challa tarpeeksi viisas, vahva ja nopea pysäyttämään rakkaan kotimaansa tuhon, ja mikä on Mustan Pantterin kohtalo?



Ta-Nehisi Coatesin kirjoittama Nation Under Our Feet on kunnianhimoinen aloitus; vaikka Coates onkin hyvin kokenut kirjailija, on sarjakuva hieman erilainen alusta ja hän otti nopeasti esiin paljon erilaisia ideoita. Kokonaisuus kuitenkin toimii todella hyvin, ja Coates punoo välittömästi mielenkiintoisen tarinan kasaan. Brian Stelfreezen taide, joka oli iso vaikuttaja Black Pantherin tuotannossa, tukee tekstin afrofuturismia hienosti, yhdistäen afrikkalaisten kulttuurien puku-ja taideperinnettä supersankareiden futuristiseen designiin. Nation Under Our Feet on tarina politiikasta, oikeudesta ja monarkian ja demokratian konfliktista, ja jos pidit Black Pantherista niin suosittelen tätä lämpimästi!

18 takana, 6 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti