lauantai 1. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 1

SUURI PYÖRÄ PYÖRII, AIKA JATKAA MATKAANSA JA VUODET MUUTTUVAT VUOSIKSI.

Näiden todella pahaenteisen teennäisten sanojen jälkeen on aika taas jatkaa vanhaa traditiota tämän blogin puitteissa. On vuotuisen joulukalenterin aika, ja jatkamme yhä samalla kaavalla kuten edellisenä vuosina. Näiden 24 päivän ajan käymme läpi 24 sarjakuvaa, joista ensimmäiset 12 ovat sarjakuvia Marvelin ja DC:n ulkopuolelta, ja viimeiset 12 ovat Kahden Ison sarjakuvia. Nämä sarjakuvat eivät ole jouluteemaisia, paitsi viimeinen, aattopäivänä esiteltävä sarjakuva. Tägään postuakset myös "joulu" tagilla, jonka takaa voi myös katsoa edellisten vuosien kattauksia. Kaikkia- tai ainakin lähes kaikki- näistä sarjakuvista on saatavilla Fantasiapeleistä, Turun Sarjakuvakaupasta ja muista kotimaisista kivijalkaliikkeistä!

No niin, aloitetaanpa tämä kalenteri sitten ryminällä....

Fafner, turvonnut mato,
makaa metsän hämyssä,
mis' hän kehonsa painolla
Nibelungin aarretta
allaan piilottaa.

Haalijan ruumis taittuisi
Siegfriedin miehen mahtiin
Nibelungin Sormus
hänen kauttaa minun on...

Siegfried 1, 2- Valkyria & 3- Jumalten iltahämärä
Syvässä metsässä, kaukana ihmisten maailmasta ja jumalten silmistä, asuu yksinäinen nibelungi nimeltä Mime. Mime ei elä yksin; sydäntalvena, vuosia sitten, hän pelasti murhattujen vanhempien pienen pojan. Pojan, jonka Mime kasvatti tietämättömäksi jumalista, jotta hän ei voisi pelätä heitä. Pojan, jonka hän kasvattaa isoksi, vahvaksi, jolle hän takoo aseista mahtavimman ja kypäristä vahvimman. Pojan, jonka on tapettava lohikäärme. Hän on Siegfried.

"I was afraid"


Alex Alicen uskomattoman näköinen Siegfried- trilogia on siis nimensä mukaisesti adaptaato Richard Wagnerin Nibelungin Sormus- oopperasta ja sen takana olevasta Nibelungin Laulu- legendasta. Adaptaationa Siegfried on jokseenkin löyhä ja se tekee paljon omia valintoja, mutta kokonaisuus säilyy- Siegfriedin erikoinen kasvatus, lohikäärme Fafneirin kohtalo, Odinin näkemykset ja niin pois päin. Mutta jos olet samanlainen nyyppä Wagnerin oopperaan kuten minäm, niin Siegfriedin pitäisi mennä alas mukisematta. Sen taide on silmiä hivelevän kaunista, pitäen kiinni Wagnerin eeppisestä skaalasta ja tunnelmasta, tuoden mukanaan kuitenkin ihmisyyttä ja lämpöä sekä Ghibli- henkistä luontokuvausta. Erityisesti Alicen design adaptaatioissa vaihteleville nibelungeille on ovela ja hauska. Siegfried- trilogia on hieno tapa tutustua klassikkoteokseen hieman kevyemmin, ja toimii erinomaisena epiikan ja suurien tunteiden näyttämönä.

1 takana, 23 edessä!

Atte T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti