maanantai 24. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 24

Ho ho ho! Jouluaatto on täällä, ja niinopä tämä kalenteri tulee loppuunsa. Kuten voittekin jo päätellä, kyseessä on Marvelin vuoro juhlistaa pyhiä omalla joulusarjakuvallaan. Tämä meni aika hankalaksi tänä vuonna, sillä DC:n kokoelma jouluisia tarinoita, niin pitkässä kuin lyhyessä formaatissa, on huomattavasti laajempi. Löysin kuitenkin yhden hyvän sarjiksen, jossa myöskin on pääosassa sankari jonka sarjakuvaa emme tänä jouluna käyneet läpi; hän on mies vailla pelkoa:

Daredevil #7



Joulun aikaan on Matt Murdock alias Daredevil sekä viettämässä joulua ystäviensä kanssa että auttamassa kaupungin sokeita lapsia viettämään ikimuistoista joulua. Lumipyryn vangitessa lapset ja Murdockin Catskillsin vuorelle, täytyy Daredevilin pelastaa sekä itsensä että näiden lasten joulu.



Mark Waidin erinomaisessa Daredevil- sarjassa riitti paljon huippuhetkiä, mutta Daredevil #7 on yksi suosikkejani. Siinä on upea tunnelma, vaihdellen Murdockin toimiston pikkujoulujen ilosta ja komiikasta Catskillsien vuoren onnettomuuspaikan lohduttomuuteen. Daredevil on Waidin kirjoittamana yksi parhaimmista supersankareista ikinä, ja kamppailu lumimyrskyä pienten lasten pelastamiseksi on hyvä esimerkki tästä. Paulo Riveran taide on loistavaa, kuvaten niin pikkujoulujen lämpöä ja täytteä ilmapiiriä talvisen vuoren kylmyyttä tuntuvasti. Mark Waidin Daredevil on joka tapauksessa lukemisen arvoinen, ja Daredevil #7 on ehdottomasti hyvä paikka aloittaa. 



Ja näin, taas on joulukalenteri täytetty ja vuosi alkaa pian olla paketissa. Tämä blogi hiljenee nyt pyhien ajaksi, ja palaamme viikon loppupuolella vuoden parhaimpien elokuvien, sarjakuvien ja asioiden pariin. Kiitoksia mielenkiinnosta, ja hyvää joulua kaikille lukijoilleni- olkoon se täynnä hyviä sarjakuvia ja lämmintä tunnelmaa!



Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti