keskiviikko 19. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 19

Tähän mennessä esitellyt DC:n ja Marvelin sarjakuvat ovat selkeitä avaus-albumeita, joiden kautta on helppo päästä mukaan hahmon maailmaan. Tällä kertaa vuorossa on kyllä myös sarjan ensimmäinen albumi, mutta suosittelen siirtymään tämän jälkeen suoraan, pidit siitä tai et, seuraavana albumiin- jonka esittelen myös tänään sen helpommin lähestyttävän premissin takia:


Wonder Woman 1: The Lies & Wonder Woman 2: Secret Origins


Diana on kadoksissa. Hänen entinen ystävänsä Minerva on taas kadonnut oman hirviönsä sisään. Metsästettyään sekä Minervan että Gepardin joka häntä riivaa, täytyy Dianan kohdata hänen muuttuva todellisuutensa, ja muistaa hänen salattu alkuperänsä.



Greg Rucka on eittämättä 2000-luvun parhaimpia Wonder Woman- kirjoittajia, ja Rebirthin alettua hän aloitti Ihmenaisen aggressiivisen korjaamisen New 52- sekoilun jäljiltä. Ensimmäinen kirja tiedostaa Dianan erikoisen maailmankuvan, joka ei sovi hahmon klassiseen luonteeseen, ja toinen puolestaan kertoo Dianan tarinan uudestaan, retconnaten New 52- tarinan pois hahmosta. Ja se toimii, todella, todella hyvin. Kahtena albumina Wonder Woman on eräänlainen uusi alku vanhalle hahmolle, palaten takaisin enemmän myötätuntoiseen, lempeään ja sankarimaiseen Ihmenaiseen, ja eritoten Nicola Scottin lämmin ja monipuolinen taide on tähän juuri sopivaa. Wonder Woman ei ole hetkeen ollut näin hyvä, joten jos leffa herätti kiinnostusta hahmoon niin ottakaapa tästä koppi.

19 takana, 5 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti