maanantai 17. joulukuuta 2018

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 17

Olin niin kovin iloinen, kun DC Rebirth yleisesti muutti hieman DC:n sarjakuvien yleisilmettä kohti positiivisuutta. Tämä ei tarkoittanut sitä että Batman pääsisi ylös yleisestä synkkyyden kuilustaan ja DC:n taipumus isoihin event- sarjakuviin jotka johtavat usein massatuhoon eivät ole vähentyneet, mutta yleisesti tarinat muistavat supersankaroinnin potentiaalit. Tarinat voivat olla värikkäitä ja positiivisia, mutta silti sisältää ajottaista synkkyyttä- ja tämä näkyy erinomaisesti tässä sarjakuvassa:


Superman 1: Son of SupermanTeräsmies on kuollut. Kauan eläköön Teräsmies! Clark Kent, Lois Laine ja heidän poikansa Jon Kent asuvat pienellä farmilla Smallvillessa. Elämä on rauhallista, mutta nuori Jon Kent alkaa hiljalleen heräämään voimissaan. Oikeuden Puolustajat käyvät hämärillä visiiteillä yöaikaan pojan ollessa nukkumassa. Kun vanha vihollinen hyökkää perheen kimppuun, on koko Teräsmiehen perheen yhdistettävä voimansa. 


En lukenut New 52- Teräsmiestä loppuun ikinä, joten en ole ihan varma miten tämä kuoli, mutta nyt hänen tilallaan on Teräsmies tutummasta DC:n maailmasta, ja mukanaan hän tuo klassisen Teräsmiehen optimismin ja positiivisuuden. Peter J Tomasin ja Patrick Gleasonin sarjakuva on hieno ja uudehko näkökulma Teräsmieheen, keskittyen tämän perheeseen ja sen statukseen Elin Huoneen jatkajana. Jon Kent (Jon-El) on välittömästi hieno lisä Teräsmiehen hahmogalleriaan ja Lois Lane saa olla vielä aktiivisemmin mukana perheensä suojelemisessa kuin aiemmin. Gleasonin taide on todella siistin näköistä, nojaten isoihin hetkiin ja americanan värimaisemaan joka sitoo Teräsmiehen hienosti omiin juuriinsa olematta liian retroa. Superman 1: Son of Superman on oiva aloitus Teräsmiehen perheen uusille seikkailuille, ja siitä ei lämmintä fiilistä ja epiikkaa puutu.

17 takana, 7 edessä!

Atte T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti